Huisartsenpraktijk Overschie  Rotterdamse Rijweg 130   3042 AS   Rotterdam   010 – 4157512

Huisartsenpraktijk Overschie
Rotterdamse Rijweg 130
3042 AS Rotterdam
  010 – 4157512

Huisartsenpraktijk Overschie  Rotterdamse Rijweg 130   3042 AS   Rotterdam   010 – 4157512

Home | Griepprik 2023

Griepprik 2023

DATUM: dinsdag 31 oktober en woensdag 1 november 2023.

Tijd: 16:00 – 18:00 uur.

Wij verzoeken u om zoveel mogelijk via mijngezondheid.net middels een e-consult uw vragen te stellen, zodat de assistenten telefonisch bereikbaar blijven voor alle andere overige medische vragen.

Veelgestelde vragen over de griepprik:

– Ik heb een brief ontvangen op mijn meisjesnaam/familienaam. Mag ik met het tijdsblok van mijn partner meekomen?

U mag als gezin naar de vaccinatieavond komen indien u een uitnodiging heeft ontvangen. U hoeft zich dan dus niet aan uw eigen tijdsblok te houden.

– Ik ben niet in de gelegenheid om naar het aangegeven tijdsblok te komen in de uitnodigingsbrief. Mag ik naar een ander tijdsblok komen?

Wij vragen u zoveel mogelijk het wijzigen van de tijdsblokken te vermijden, om lange wachtrijen te voorkomen en zoveel mogelijk de drukte te spreiden. Indien u niet in de gelegenheid bent om op het aangegeven tijdsblok te komen mag u aansluiten bij één van de andere tijdssloten. U hoeft dit niet op voorhand door te geven aan de assistente.

– Ik ben niet in de gelegenheid om naar beide vaccinatiedagen te komen. Wat nu?

Ingeval u echt niet kunt komen op de vaccinatie dagen, kunt u contact opnemen met ons. U kunt dan een afspraak maken op een ander tijdstip.

– Ik heb een tweede uitnodigingbrief ontvangen voor een pneumokokken prik. Waarom?

Dit najaar ontvangen mensen van 63 tot en met 66 jaar (geboren vanaf 1-1-1957 tot en met 31-12-1960) een uitnodiging van hun huisarts voor een gratis vaccinatie. U bent niet verplicht om de pneumokokken vaccinatie te nemen. U krijgt de vaccinatie voor pneumokokken en de griepprik tegelijkertijd. Voor verder vragen over de pneumokokkenprik verwijzen wij u naar de website van het RIVM.

– Ik ben zwanger. Heb ik recht op een griepprik?

Bent u tussen 15 oktober en 1 maart 22 weken of langer zwanger? Dan mag u de griepprik halen bij het consultatiebureau. De verloskundige zal dit ook met u bespreken.

– Ik ben dit jaar niet mobiel genoeg om de griepprik in de praktijk te komen halen. Wat moet ik doen?

Indien u een vaccinatie aan huis krijgt, nemen wij contact op met u. Bent u vóór 25 oktober nog niet gebeld door de assistente maar u wilt wel een vaccinatie aan huis, dan vragen wij u om contact op te nemen met de praktijk.

Voor vragen over de griepprik en COVID-19 verwijzen wij u naar de website van het RIVM en Thuisarts.

Heeft u geen antwoord op uw vraag kunnen vinden: Wij verzoeken u om zoveel mogelijk via mijngezondheid.net middels een e-consult uw vragen te stellen, zodat de assistenten telefonisch bereikbaar blijft voor alle andere overige medische vragen.